MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Utcafesztivál Hévízen
Július 31-e és augusztus 3-a között immár harmadik alkalommal utcafesztivál várta az érdeklődőket Hévízen. A Sétáló utca és a Deák tér több pontján mintegy 90 zenész szórakoztatta a helybelieket és a turistákat.

A fesztiválhoz egy olaszországi élmény adta az ötletet a szervezőknek, s úgy tûnik sikerült meghonosítaniuk Magyarországon ezt a rendezvényt.
- Bár már jó néhány esztendő eltelt az első óta, igyekszünk évről évre valami újat hozni. Az idén a Macskák címû musicalt adják elő egy budapesti musicalstúdió növendékei. Ők is, a többi résztvevő is interneten jelentkezett, s zenészekként a férjemmel együtt válogattuk ki, hogy végül kik szerepelhetnek a közönség előtt. Először tartottunk attól, hogyan fogadják a hévíziek ezt a zenei kavalkádot, hiszen tudtuk, hogy itt főleg az idősebb korosztály fordul meg, de úgy látjuk igen fogékonyak erre a programra, s mellettük egyre több fiatal is eljön – mondta Maitz Szilvia, szervező.
Tizenkét fellépő, összesen 80-90 zenész változatos hangzásvilággal várta a zenét kedvelőket. Jazz, blues zenekarok mellett feltûntek a tavalyi évről már ismert arcok. Ismét nagy tömeg gyûlt az Andok népzenéjét játszó indián csoport köré, s megint sokak figyelmét felkeltette a Szivárvány zenekar is.
- Együttesünk Tordasról érkezett, s halmozottan sérült értelmi, illetve testi fogyatékosok játszanak velünk immár tíz éve. Ők zenélni soha nem tanultak, így ha valaki közelebb lép a hangszerekhez láthatja, hogy egy speciális színkottát használunk. Tavaly 71 fellépésünk volt, járjuk Európát, nemrég érkeztünk haza Franciaországból, de Hévízre mindig szívesen jövünk – mutatta be a zenekart Provoda József.
A fesztiválon a kis távolságok, s az utcai zenélésnél ritkán használt nagy teljesítményû erősítők nem kis gondot jelentettek a hallgatóságnak. De nemcsak nekik okozott problémát, hanem a népzenét játszó csoportoknak is. Néhányan együtt próbáltak játszani, mások a közönséget táncoltatták meg.
- Én tizenegy éve foglalkozom néptánccal, s a csángó zenével. Így ismerkedtem meg a többiekkel is, akiket szintén érdekelt ez a zenei stílus. Egy ideje Betyárok néven mûködtetjük ezt a zenekart. Azt tapasztaljuk, hogy óriási közösségépítő ereje van ezeknek a táncoknak, hiszen csángó dallamokra nagyon egyszerû körtáncokat járunk – mondta Velkey Róbert.
A közönség a tavalyihoz hasonlóan, az idén is értékelhette a zenekarok, együttesek produkcióját. A legtöbb szavazatot, s ezzel a közönség díját az idén a Szivárvány zenekar nyerte el.

(Forrás: HÉVÍZI TV)