MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Utcafesztivál Hévízen
Ötödik alkalommal rendeztek Hévízen utcafesztivált. A négynapos programban sokféle zenei stílusból, s több mint tíz zenekar repertoárjából válogathatott a közönség. Hallgatóságban nem volt hiány, az együttesek produkciói sokakat közös éneklésre, néhányakat pedig táncra csábítottak.

- Az idei év egyik újdonsága, hogy szólistákkal szinte egyáltalán nem találkozik a közönség – mondta Maitz Szilvia szervező: - A zenekarok a fesztiválra előzetesen az interneten jelentkezhettek, s bár mindegyikük amatőr, egy előválogatáson azért megnéztük, hogyan zenélnek. Sokféle mûfajban játszanak, így a rocktól a funkyn át rengeteg stílust hallhat a közönség. Így mindenki megtalálhatja a szívének legkedvesebb muzsikát, s a végén szavazhat azokra, akiket a legjobbnak tart.
Ismerős és ismeretlen arcokkal, új hangokkal egyaránt lehetett találkozni a fesztiválon. Visszatérő fellépő volt az Andok zenéjét játszó indián együttes vagy az öttagú Szivárvány Zenekar, melynek tagjai színkottából zenéltek Illés és Fonográf számokat. A Deák tér sarkán Ákos dalai csendültek fel, valamivel távolabb pedig a Relics nemcsak a Guns ’n’ Roses dalaiból válogatott, hanem magyar előadók számait is mûsorára tûzte. A Schulhof sétányon sétálók több zenekar repertoárjából is ízelítőt kaphattak.
- Zenekarunk, az Origin másfél éve öt taggal alakult, s azóta sokféle stílussal megpróbálkoztunk. Egy kicsit még keressük a sajátunkat, s szeretjük meglepni a közönséget egyedi módon újrahangszerelt számokkal – mutatta be az együttest Szigetvári Sára: - Erről az utcafesztiválról egyébként Zamárdiban hallottunk, s ideális lehetőségnek tartjuk, hogy megmutassuk magunkat a közönségnek.
- Mi csak saját számokat játszunk, de mûfaji szempontból sok területen kalandozunk. A reggae-s, funkys hangzás egyaránt a miénk, de otthonosan mozgunk a blues világában is. Úgy látjuk, a zenénkre elsősorban a fiatalok fogékonyak, az idősebbek inkább elsétálnak előttünk – mondta Dienes Szilárd, a Haszina tagja.
A négynapos rendezvény végén – a hagyományokhoz hûen - díjkiosztót tartottak. A szavazatok összesítése után itt kapta meg a közönségdíjat az V. Hévízi Utcafesztivál győztese, a Chron zenekar.

(Forrás: HÉVÍZI TV)