MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Változatlanul jó a közbiztonság
A Hévízi Rendőrőrs első félévi összehasonlító statisztikai adatai azt mutatják, hogy sem a városban, sem az őrs illetékességi területéhez tartozó tíz településen nem történt érdemi változás 2007-hez képest. Inkább átrendeződést tapasztalnak az estek közt. Mialatt több betöréses lopást regisztráltak, kevesebb tolvajlás történt a strandokon és az autófeltörések száma is csökkent az előző év azonos időszakához képest.

A betöréses lopások emelkedésében jelentős szerepe van az óvatlanságnak. – Gyakran tapasztaljuk, hogy a betörők információkkal rendelkeznek a sértettek szokásairól. Így fordulhatott elő, hogy egy jól eldugott lemezszekrényt feszítettek ki a falból a behatolók. Tudták hova kell menni – idézte fel az egyik esetet Dr. Vajda Gábor hévízi őrsparancsnok. Arra is volt példa, hogy a sértett határozott fellépéssel megfélemlítette a besurranó tolvajokat. Erre azonban nincs lehetősége annak, aki elhagyja a lakását, s megfeledkezik arról, hogy néhány nap alatt szembeötlő jelek üzenik: nincs otthon a család. - Akik elutaznak beszéljenek a szomszédokkal, kérjék meg őket, hogy rendszeresen ürítsék ki a postaládát, ne halmozódjanak benn az át nem vett levelek, prospektusok és ne maradjon napokig az utcán az üres szemetes edény. Erősítsék meg a zárakat és az ablakokat is, hiszen az elvetemedett nyílászárókat néha pár pillanat alatt befeszítik a betörők. Akik tehetik szereltessenek fel riasztó berendezést – tanácsolta Dr. Vajda Gábor. A rendőrség tapasztalatai szerint gyakran válnak sértetté az időskorúak is, a feledékenységük, a nyitva hagyott kapuk és ajtók miatt.
A közbiztonság javítása érdekében egyébként ezen a nyáron is plusz létszámmal dolgozhat a Hévízi Rendőrőrs. - A Keszthelyi Rendőrkapitányság idén is kérésünknek megfelelően vezényli szolgálatba a kisegítő erőket. Számos rendezvény van a városban és a környező településeken, így elkél a segítség – mondta az őrsparancsnok. – Keszthely és Hévíz rendőri feladatai kissé eltérnek egymástól – összegezte tapasztatait Árvai Edina törzsőrmester, akit a Nagykanizsai Rendőrkapitányságról vezényeltek az idegenforgalmi településekre. - Hévízen inkább segítséget kell nyújtani a vendégeknek, s közben rendszeresen ellenőrizzük a vendéglátóhelyeket, a parkolókat, a közlekedési gócpontokat, hogy kiszûrjük a szabálytalanságokat. Jó a közbiztonság, kevés bejelentés érkezik, így a kezelhetőséggel sincs probléma - vélekedett a fiatal rendőr.

(Forrás: Hévízi TV)