MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Védőnök ,anyák és babák- Az anyatejes világnapot és a védőnöi szolgálatot ünnepelték
Hévízen és Nemesbükön közel kétszáz családdal áll kapcsolatban a fürdőváros három védőnője, ám szeretnék, ha többre figyelhetnének.

Tapasztalataik szerint csöjjen a gyermeket vállaló családok száma. Ám annak örülnek, hogy sok édesanya szoptatja babáját.

A védőnöi szolgálat száz évvel ezelőtti magalakulására emlékezntek és az anyatejes világnapot ünnepelték csütörtökön a Városháza dísztermében. A z elmúlt évtizedekben a szekemberek feladatai jelentősen megváltoztak , s most is átalakulóban van e hivatás.

Egészen másra képeztek ki bennünket, s elődeinket, mint ami most a feladatunk. Most nagymértékben az egézségfejlesztés, egézségnevelés területére helyezik a hangsúlyt. Például el kellet végezniük egy plussz képzést, így a nők citólogiai szûrését is végezzük. Ezt megelőzés szempontjából nagyon fontos. Örömteli, hogy sok az érdeklödő - szólt újabb feladataikról az egyik helyi védőnő, Kocsisné Vidéki Szilvia.

Dr. Tótók Mária az anyatejes világnap alkalmából tartott előadásán elmondta, hogy a hévízi anyukák több mint negyven százaléka a baba négy hónapos koráig szoptat - ez az arány kedvezőbb az országos átlagnál.
Az ünnepséget Papp Gábor polgármester nyitotta meg, idős védőnöket köszöntöttek, előadások hangzottak el, és programok is szórakoztatták a jelenlevő védőnöket és édesanyákat.

Forrás:Keszey Ágnes - Zala Hírlap

Nézze meg galériánkat!