MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Véreskezű vajda és bájolgó széplélek – megjelent a Hévíz folyóirat új száma
Rémes történetekkel és külalakkal jelent meg a Hévíz címû mûvészeti és társadalmi folyóirat legújabb száma.

A rémes jelzőn persze ne a kritika hangját értse a kedves Olvasó!  Mindössze attól lett ilyen a kiadvány, hogy annak egyik központi témája Szederkényi Olga Farkas Jenő vámpírszakértővel készített interjúja, s a kiadvány borítóját is a vámpírok atyjának tartott Vlad Tepes havasalföldi fejedelem portréja „díszíti”. Az izgalmakban – és vérben, kegyetlenségben – bővelkedő cikk mintegy szelíd levezetéseként egy arisztokratikus szépíró, Szomory Dezső Cserma-Szabó András általi bemutatása következik. Szomory, aki – Drakulával ellentétben –  „bájolgó széplelkek” számára írta novelláit, drámáit, egyedi megközelítésben jelenik meg az érdeklődő előtt.

Az irodalmi és történelmi csemegék mellett valódi ínyencség is helyet kap a folyóiratban:  Fehér Béla írása a töltött káposztáról igazán étvágygerjesztő, de felettébb érdekes bemutatást olvashatunk ’48-as hőseink mindennapjaiba beavató, Kossuthkifli címû kötetről. , A „csemegék” között kapnak helyet a kortárs költők versei, novellái, Szántó Endre hévízi mozitörténete vagy Muszka Sándor „székely balettje”, a Fehérnépecske bugyiharisnyába, mely harsogó nevetésre készteti az Olvasót.

Friss, szellemes, érdekes és izgalmas, számos meglepetést tartogató kiadványt vehet tehát kezébe az Olvasó, melyet a szerzők a közelmúltban fiatalon elhunyt kortárs író, Hazai Attila emlékének ajánlottak.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Hévíz folyóiratra az önkormányzat titkárságán fizethetnek elő.