MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Virágos díj Hévíznek
A Virágos Magyarországért Versenymozgalomban elért eredményének elismeréséül, Varga István, Nemzeti Vidékfejlesztési és Gazdasági Miniszter díszoklevelét Hévíz képviseletében Király László városgazda vette át a közelmúltban, a Sopronban rendezett díjkiosztó ünnepségen, ahol az idei versenyre jelentkezett 334 település legjobbjait jutalmazták.

A 12 évvel ezelőtt az Európában Virágos Városok és Falvak versenyében ezüstérmet szerzett fürdőváros a környezetszépítésben továbbra is élen jár – hangzott el az ítélet kihirdetésekor. Vértes Árpád polgármester örömmel vette, hogy az ítészek a hévízi zöldterületek, parkok, intézmények zöld környezetének minőségét, gondozottságát újólag kiválónak és naprakésznek mondták, sőt az alkalmazott növények felhasználását is szakszerûnek látták.
A versenybizottság vezetése példaértékûnek mondta a város szakmai, szervező, irányító munkáját is. Mint elhangzott, a lakosság, a civil szervezetek, helyi közösségek csoportjainak részvétele jelentősen hozzájárult a vonzó településképhez. Laczkó Mária, a gyógytelepülés főkertésze az őszi kiültetésekkel kapcsolatosan elmondta, húszezer darab, direkt parki kiültetésre nemesített, nagyvirágú hibrid árvácskát, illetve kisebb részben, kisvirágú, „futó” árvácskát helyeznek ki városszerte. A virágágyakba és a palánták mellé kerül még 27 fajából kiválogatott kilencezer darab tulipánhagyma. A virágok fajtaösszetételén a tapasztalatok birtokában évről-évre változtatnak. Idén hét új hagymával is próbálkoznak. Régóta sikert aratnak a teltvirágú, nagyfejû, nagy magasságú tulipánok, amelyeket idén sem hagynak el.

(Forrás: Keszthely, Hévíz és vidéke )