MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Virágosítási versenyre neveztek
Hévízen járt az a pontozóbizottság, amely a Virágos Magyarországért cím sorsáról dönt. Az 1994-ben még csak hatvankét résztvevővel indult városszépítő versenybe idén már négyszáz település nevezett be.Az ország 3200 települése közül szinte nincs olyan, amelyik részt ne vett volna már a versenyen.

- Évente körülbelül kétmillió embert sikerül ezzel a programmal megmozgatni. Előfordul, hogy egyes települések már nem neveznek, de a gyakorlatban követik az ajánlásainkat – ismertette Pollák Erika, a szervezőbizottság projektmenedzsere.
- Kezdetektől részt veszünk a versenyen, ám azt nem mondhatnám, hogy külön készülünk rá. Igyekszünk úgy rendben tartani a várost, hogy bármikor bárki megnézhesse. Évente körülbelül hat millió forintot költünk növényekre, s nemcsak a virágokra, hiszen ebből az összegből cserjéket, fákat is vásárolunk – mondta Király László a GAMESZ vezetője.
A város állapotát egy részletes szempontrendszer alapján értékelték a bírálók. Pontozták a zöldfelületek, parkok, az egynyári és az évelő virágok minőségét, a település tisztaságát, gyommentességét. Arra is odafigyeltek, hogy mennyire sikerült mozgósítani a lakosságot, gondozottak-e a magánházak kertjei, virágosak-e a balkonok, ablakok. Különösen fontosnak tartották, hogy a településképet meghatározó épületek, valamint a polgármesteri hivatal környéke kifogástalan legyen. Látogatásuk vége az összegzésre is lehetőséget adott.
- Évek óta figyelem a város fejlődését és minden évben tapasztalok itt valami meglepőt. Az idén például azt, hogy Magyarországon csak nemrégiben jelent meg egy nagyméretû begónia-fajta, a Begonia hybrida Dragon, melyet itt már felfedeztünk. Nagy szakértelemmel válogatják ki és gondozzák a növényeket – értékelte a látottakat Kovács Ágota főkertész, a Szervezőbizottság tagja. A szemle során természetesen a hiányosságok is felszínre kerültek.
- Több olyan utcát is fel kellene újítani, amelyek a város képét meghatározzák. Köztük a sétálóutcát és a buszpályaudvar kitelepítése is időszerû lenne már – fogalmazta meg Pollák Erika.
A város országos szinten versenyez, három hévízi szálloda pedig arra a felhívásra küldte el nevezését, melyet a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság - társszervekkel közösen - hirdetett meg. A legvirágosabb kereskedelmi szálláshely kategóriában városunkból a Danubius Health Spa Resort Hévíz, a Hunguest Hélios szállodája és a Rogner Hotel vállalta a megmérettetést.

(Forrás: Hévíz Tv)