MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Vízi polgárőrök szezonnyitója
Nyári szezonnyitó értekezletet tartott a városháza dísztermében a Balatoni Vízi Polgárőr Szövetség. A tanácskozás vendégeit köszöntő Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: a térségben a turizmus okán kiemelten fontos a közbiztonság kérdése, s bár Hévíz ebből a szempontból jó eredményeket mutathat fel, tennivaló itt is, illetve az egész térségre vonatkozóan is akad.

A megélhetési bûnözés terjedésére hívta fel a figyelmet Szabó Sándor, a Gyenesdiási Polgárőr Egyesület elnöke. Hangsúlyozta: a bûnözés e formája a Balaton-partot is mindinkább érinti, így a BVPSZ az idei szezonban is együttmûködik a vízi rendészettel, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőreivel.

Bozsóky Ferenc, a BPVSZ elnöke arról szólt, hogy szövetség a Zala megyei Balaton-parti településeken túl több somogyi település polgárőreinek munkáját is összefogja és koordinálja, céljuk azonban, hogy tevékenységüket az egész Balatonra kiterjesszék, főként, hogy jelenlétüknek köszönhetően egyértelmûen csökken adott településeken a strandlopások, gépkocsi feltörések száma. A szövetség tagjai kiemelt figyelmet fordítanak az orvhorgász tevékenységek lefülelésére is.

Az elnök oklevéllel köszönte meg Hévíz önkormányzatának a támogató tevékenységet a rendezvény megszervezéséért a szövetségnek nyújtott támogatásáért. A keszthelyi rendőrkapitányság vezetője, Horváth István jelezte: új vezetőként a személy- és vagyonbiztonság erősítését nevezte az idei nyári szezon fő céljának, ebben pedig a polgárőrökkel végzett bûnmegelőzésnek komoly szerepe van.

Máté Szilárd, a hévízi rendőrőrs parancsnoka a hévízi közbiztonság helyzetét elemezte, a polgármester meglátást megerősítve kiemelte: a helyzet jó, ám javítani való mindig akad. A parancsnok szólt a kerékpáros rendőrök és a német rendőri jelenlét szerepéről is.