Hévíz város díszpolgárai

Dr. Moll Károly - posztumusz (1992. IX. 15.) - átadva: 1992. XI. 10.
(1889 - 1982) főorvos úrnak, igazgatóhelyettesnek, több évtizeden keresztül végzett, világviszonylatban is kiemelkedő tudományos munkásságának elismeréseként, a balneoterápia tudományos szintre emelésében végzett munkájáért, a reumatológia terén elért felfedezéseiért, a hévízi Tófürdő megismeréséért és hatásának tudományos feldolgozásáért.

Dr. Moll Károlyné (1992. IX. 15.) - átadva: 1992. XI. 10.
(1909 - ) Orvos-asszonynak több évtizeden keresztül végzett reumatológiai gyógyító és tudományos munkásságáért, a gyógy-üdültetésben végzett szervező és ellátó munkája és gyógyító munkássága mellett végzett kiemelkedő közéleti tevékenységéért.

Marton László (1996. VI. 25.) - átadva: 1996. VIII. 18.
Több évtizedes alkotó munkájáért, Hévíz közterületein felállított alkotásainak elismeréseként, Hévíz város hírnevének növeléséért.

Dr. Szendrődi Miklós (1999. IV. 6.) - átadva: 1999. V. 1.
A város közéletében több mint harminc év alatt végzett kiemelkedő munkájának elismeréséül.

Herceg Festetics György (1999. IV. 20.) - átadva: 1999. V. 1.
A város politikai, társadalmi előrehaladásában betöltött kimagasló érdemeiért, a Festetics család Hévíz fejlődésében elért eredményeinek elismeréséül.

Vértes Árpád (1999. VIII. 31.) - átadva: 1999. IX. 9.
Polgármester részére a város fejlesztésében, a sport területén végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért, a Városháza, a konferenciaterem, a sporttelep létrehozásában szerzett érdemeiért.

ifj. Reischl Vencel (2002. IV. 2.) - átadva: 2002. V. 10.-én dédunokájának Kukorelly Pálnak
(posztumusz) Hévízfürdő egykori bérlője részére az 1905 és 1923. közötti években Hévízfürdő európai hírű gyógyfürdővé való kiépítéséért.

Papp László (2005. III. 29.) - átadva: 2005. IV. 29.-én feleségének
(posztumusz) Hévíz Nagyközségi Tanács egykori elnöke részére a nagyközség vezetőjeként végzett több, mint egy évtizedes munkájáért, a Hévízi-tó, mint felbecsülhetetlen értékű természeti kincs védelme érdekében tett vezetői szerepvállalásáért

Dr. Habsburg Ottó (átadva: 2006. május 2-án)
A Nemzetközi Páneurópai Unió elnökének, Dr. Habsburg Ottónak, aki Magyarország - s ezzel városunk érdekét is szolgálva tett az Európai Unióhoz való csatlakozásunk előmozdításáért, városunk jó hírnevének öregbítéséért.

Simon József (átadva: 2008. május 9.)
Festő- és keramikusművésznek, a magyar művészeti élet Svédországban élő jeles egyéniségének, nemzetünk kulturális életében betöltött szerepéért, műalkotásai városunknak történő adományozásáért.

Tolnai Gróf I. Festetics György – posztumusz (átadva: 2010. 05.02.)  

A Hévízi-tó csodás gyógyhatásának „felfedezése,” és ismertté tétele érdekében, Hévízfürdő megalapításában végzett úttörő munkájáért.

 

 

 

2011: Sebők András

A Hévízi Széchenyi István Polgári Kör Egyesület képviselőjeként a nemzeti polgári értékek védelme és képviselete, a család és kulturális érdekek erősítése, az emberi és állampolgári jogok, valamint a környezet védelme érdekében tett elkötelezett munkájáért, fáradhatatlan tenni akarásáért Hévíz Város Képviselő-testületének legmagasabb elismerésében részesült.

 

2012: Vancsura Miklós

Vezetése alatt látványos fejlesztési és rekonstrukciós programok indultak a hévízi kórházban, 1994 és 2004 képviselőként Hévíz város közéletének is aktív szereplője volt. Tevékenysége, kiemelkedő munkássága elismeréseként részesül Hévíz Város Képviselő-testületének legmagasabb elismerésében.

 

2013: Rábai József

Évtizedek óta aktív közéleti szereplő, városunk nagyra becsült tagja. 1989-ben a Hévízi tó megmentésére a kormány által létrehozott Társadalmi Bizottság tagja. 1991-től Hévíz Város Önkormányzat Idegenforgalmi és Településfejlesztési Bizottságának tagja. 1995-től önkormányzati képviselő, a közbiztonsági bizottság elnöke. Hévízért tett kiemelkedő munkásságáért, a környezet-és természetvédelem területén tett elkötelezett szolgálatának elismeréseként részesül Hévíz Város Képviselő-testületének legmagasabb elismerésében.

2014: Adorján József

Adorján József Elsők között ismerte fel a régi zene korhű, de mégis korszerű előadásának sürgető parancsát. Hévíz Város zenei életének gyöngyszemét, a Musica Antiqua Együttest 1977-ben alapította. Hévíz kulturális életében való aktív, nélkülözhetetlen szolgálatának elismeréseként részesül Hévíz Város Képviselő-testületének legmagasabb elismerésében.

2015: Gelencsér Béla

A hévízi születésű fogtechnikus mester mind munkájával, mind közéleti tevékenységével ezer szállal kötődik városunkhoz. Fogászati klinikájával, az ottani színvonalas munkával elérte, hogy Hévíz egészségügyi kínálata tovább gazdagodjék, a legmagasabb szakmai színvonalon kínálja szolgáltatásait páciensei számára, a modern fogászat teljes spektrumában. Közéleti szereplőként 2006 óta két cikluson át képviselőként vett részt városunk életében, vállalt feladatát mindig lelkiismerettel és alázattal látva el. Képviselői tiszteletdíját mindig a város javára ajánlotta és fordította. Oroszlánrésze van az egregyi temető felújításában, abban, hogy ott út kialakítására, ivóvíz ellátás biztosítására nyílt lehetőség. Fontos szerepet játszott a Szentlélek templom melletti parkolóhelyek kiépítésében, tiszteletdíjának jelentős részét e célokra fordította. Önzetlen támogatást nyújtott a kolontári vörösiszap katasztrófa károsultjainak, az ő megsegítésére rendezett hévízi aukción, a felajánlott tárgyak megvásárlásában. Gelencsér Béla számára soha nem volt kérdés lakóhelye támogatása, magán- és képviselői életében egyaránt a városi érdekek vezérelték. 

CÍMKÉK

FRISS HÍREK

Lakossági tájékoztató a téli hó- és síkosságmentesítésről
Újabb értékek kerültek helyi leltárba
A kereszténység fog össze kétezer éve

HÉVÍZTV AJÁNLÓ

Forraltbor-főzőverseny a Termelői Piacon
Hímezz velünk! – foglalkozás-sorozat a múzeumban
Háttér: stúdióbeszélgetés a kézilabda szakosztály őszi szezonjáról

HIRDETMÉNYEK

Tájékoztató kéményseprésről
HIRDETMÉNY Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
MEGHÍVÓ Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. december 19-ei Közmeghallgatására.

MENÜ

INTÉZMÉNYEK

Fontana Filmszínház
Fontana Filmszínház
Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola
Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola
Illyés Gyula Általános és Művészeti Iskola
Illyés Gyula Általános és Művészeti Iskola
Aquamarin Szállodaipari Kft.
Aquamarin Szállodaipari Kft.
Hévízi Televízió Kft.
Hévízi Televízió Kft.
Hévíz Sportkör
Gróf I. Festetics György Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény
Gróf I. Festetics György Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény
Festetics György Művelődési Központ
Festetics György Művelődési Központ
Városi Könyvtár
Városi Könyvtár
Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény
Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény
Brunszvik Teréz Óvoda
Brunszvik Teréz Óvoda
Parkolási Iroda
Parkolási Iroda
(GAMESZ)
Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet

GALÉRIA

Hévíz delegációja Sarm es-Sejkben
Hévíz delegációja Sarm es-Sejkben
Városnap 2018
Városnap 2018
Széchenyi utca felújítása
Széchenyi utca felújítása
Új év, új dimenziók
Új év, új dimenziók
Négy évtizedes a Musica Antiqua együttes
Négy évtizedes a Musica Antiqua együttes
Csak akkor öregszel, ha nem szárnyalsz
Csak akkor öregszel, ha nem szárnyalsz
Hévízen V4-k
Hévízen V4-k
Hévíz városa az Európai Tavak Szövetségében
Hévíz városa az Európai Tavak Szövetségében
Izrael nagykövete Hévízen
Izrael nagykövete Hévízen